Det pratas mycket i vår bekantskapskrets om olika sätt att få vardagen att gå ihop. En del har städhjälp. En del handlar mat på nätet o hämtar i butik eller får hemleverans. O så är det alla dessa Matkassar.
Knäckenöten är helt enkelt TID.
Jag har inget emot att åka o handla o kånka hem varor. Jag tycker om att laga maten, men nu för tiden måste det gå relativt fort med lille G som ska ha mat senast 17.30.
Att beställa en matkasse innebär 3-5 totalt nya recept att sätta sig in i i det matlagningsfönster mellan 16.45 o 17.30 som jag tvingar fram varje dag (med lille G klättrandes, plockandes, springandes, bökandes, osv). Koncentration är inte det lättaste att uppbåda just då.
Efter sommaren var jag så urless på snabba alternativ som pasta med antingen falukorv, bacon eller pre-fab köttbullar. Det är ingen sund kost för någon, särskilt inte barn eller gravida.
Därför började vi fundera kring det där med matkassar o recept. Man fastnar så lätt i samma tråkiga rätter. Det vore shysst med lite nytt. Lite inspiration.
Då man ändå måste laga maten själv o den främsta orsaken till att man ibland ser middag som ett hinder är variationen, har man då inte tusen recept o kokböcker redan? Eeeh, jo!
Så nu har jag bestämt att minst en gång i veckan laga ett helt nytt recept fr min samling. Har kört i några veckor nu o det har lyft veckan helt. Om jag vill testa nytt fler gånger så gör jag det men målsättningen är på en dag i veckan.
Det kräver förberedelse o ev lättare inhandling av nån ingrediens eller två. Man får ha lite framförhållning. Koka extra pasta, gör mer sallad eller koka potatisen dagen innan tex. O så klart att plocka fram köttvaran ur frysen senast på morgonen för defrostning i kylen.
Kommer lägga upp inlägg om detta för varje måndags-middag (eller vilken dag det nu blir).
måndag 28 september 2015
Måndagsmiddag -upptakten
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar