måndag 5 oktober 2015

Måndags middag - snabb höstgryta

Idag stog skogspanna på menyn. Har haft receptet i drygt 5 år o aldrig provat. Nu äntligen, o gott var det!
Började skala potatis 16.45 o maten stog klar på bordet 17.25.

Jag skalar numera all potatis i potatisskalare som man vevar (se bild) lite nyttigt skal blir kvar men man slipper skala vid bordet (vilket jag aldrig förstått mig på.)
Kött hade jag i frysen. När det är bra pris på fläskkarré i bit eller om vi ska grilla så passar jag på att köpa. Sedan lägger jag skivorna styckvis i fryspåsar så att man kan tina så många man vill ha när man väl behöver.
Jag saknade svamp (synd för det hade nog varit ännu godare) o fond men tog bara vanlig köttbuljong ist.
Ångkokade också lite broccoli o morötter o hade ett gäng upptinade lingon fr förra hösten till.
Gott o snabbt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar